on ajatellut pihaan käyttää ja kuinka monen vuoden aikana.
Suunnitteleminen ilman budjettia
Jaani kirjoittaa:
"kokonaisuuden hajoaminen tapahtuu, jos liian kallis ratkaisu joutuu säästötoimien alle. Suunnitelmasta poistuu keskeisiä elementtejä ja viimein käy niin, ettei alkuperäistä suunnitelman ideaa enää ole jäljellä. Punainen lanka katoaa ja suunnitelmasta tulee torso. Tässä kohtaa suunnittelija on käyttänyt aikaa ratkaisujen suunnittelemiseen, joihin asiakkaalla ei ollut varaa. Se on sekä suunnittelijan että asiakkaan resurssien haaskausta. Hyvään lopputulokseen pääsemiseksi tarvittaisiin jälleen enemmän tai vähemmän kokonaan uusi suunnitelma, jotta lopputulos olisi asiakkaan budjettiin nähden paras mahdollinen. Paluuta takaisin ei tässä vaiheessa enää ole ilman kustannusvaikutuksia, resursseja on mennyt hukkaan."
Pihasuunnittelu – uskalla kertoa suunnittelijalle hankkeen budjetti
Jaani kirjoittaa:"Tilanne muuttuu olennaisesti, kun budjetti ja asiakkaan toiveet ovat tiedossa, niin heti alkumetreillä voidaan keskustella, mitkä asiakkaan toiveet mahtuvat budjettiin. Samalla asiakas voi kertoa, että mitkä toivelistalla olevista asioista ovat ensisijaisesti tärkeimpiä saada mukaan suunnitelmaan. Tältä pohjalta lähdetään hakemaan parasta kokonaisratkaisua asiakkaan antamalle bubjetille."
Lähde: Ruduspihablogi
Puutarhaunelma-sivustolla on mallipihoja, joissa suunnitelman lähtökohtana on pihan toteuttajan budjetti ja vertailussa kolme kustannustasoa:
Lähde: http://www.puutarhaunelma.fi/pihasuunnittelu
Viher- ja ympäristörakentajat ry:n kustannuslaskurin avulla voit laskea alustavan arvion pihan rakennuskustannuksista http://www.vyra.fi/kustannuslaskuri
Esimerkkejä mallipihojen kustannuksista:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti